Paperback, 192 pagina's
Uitgeverij Wereldbibliotheek
ISBN10: 9028418962
ISBN13: 9789028418967

Bestellen:
Reisboekhandel Evenaar
bol.com
In 1999 reisde Saskia Kunst naar Zanskar, een vallei in het hart van de Indiase Himalaya. Zij bracht er een winter door in een geïsoleerd dorp, nieuwsgierig naar de wijze waarop een op zichzelf teruggeworpen gemeenschap onder primitieve omstandigheden kan bestaan.
In Hongerige geesten vertelt Saskia Kunst over de manier waarop mannen en vrouwen met elkaar omgaan en hoe sluimerende conflicten het dagelijks leven beïnvloeden. Ze vertelt over de boeddhistische ceremonies die een belangrijke rol spelen en over de dorpsfeesten die de eentonigheid van de lange winter doorbreken.
Aan het eind van haar verblijf keert ze met gemengde gevoelens naar de westerse wereld terug: ze neemt afscheid van mensen met wie ze bevriend is geraakt en verlaat een gemeenschap waar ze toeschouwer is gebleven.
Hongerige geesten is het verhaal van een reizigster die vertrekt met een ideaalbeeld dat geleidelijk plaatsmaakt voor de nuchtere werkelijkheid. Maar het is vooral het fascinerende verhaal van een gemeenschap die aansluiting zoekt bij de wereld achter de Himalaya, zonder haar culturele eigenheid te verliezen.
| lees fragment |